maanantai 8. maaliskuuta 2010

Puuron keittoa

Kaikki meidän lapset rakastavat riisipuuroa. Minun mielestäni se on joulunajan ruoka, mutta lapset pitävät siitä paljon ja toivovat sitä aika ajoin illalliseksi. Mieheni ei pidä uuniriisipuurosta, joten meillä riisipuuro keitetään aina liedellä. Puuro syödään sokerilla ja kanelilla maustettuna. Pienistä kokeista on hämmennyshommissa apua. Keittolautaset ovat Villeroy&Bochin Petit Fleur -sarjaa. Meillä on tämä sarja arkilautasina - on ollut jo kymmenisen vuotta. Kolhuja on matkan varrella tullut, mutta hyvin palvelevat edelleen.
Tarkempi kuva ylemmän kuvan sokerikosta. 16 vuotta sitten olimme mieheni kanssa Uudessa-Seelannissa kolme kuukautta. Tutustuimme siellä suomalaiseen A:han ja hänen uusiseelantilaiseen mieheensä C. Heillä oli tällainen sokerikko keittiössään. En ollut koskaan nähnyt sellaista ja ihastelin sitä aina. Vuodet vierivät ja heidän avioliittonsa päättyi valitettavasti eroon. Pidämme kuitenkin edelleen yhteyttä nykyään Lontoossa asuvaan hra C:hen. Kerran meillä vieraillessaan saimme tämän ihanan sokerikon häneltä lahjaksi. Lapset laittavat siitä sokeria aamumuroille ja me kaikki riisipuurolle. Kyllä käyttöesinekin saa olla koristeellinen ja kaunis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti