sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Piparikuusi

Esikoisen luokka kerää rahaa kevään leirikoulua varten. Tästä johtuen heidän luokallaan oli koulun joulumyyjäisissä oma leivonnaisten myyntipöytä. Toive oli, että jokaisen oppilaan perhe toisi viisi myyntierää leivottuja tuotteita myyntiin. Lisäksi toivottiin, että leipomukset olisivat kuivakakkujen lisäksi jouluisia ja/tai suolaisia.Mielelläni olisi tehnyt piparkakkutaloja, mutta ajanpuutteen (ja myös taidonpuutteen vuoksi) keksin tehdä piparikuusia. Olen nähnyt näitä piparikuusia esiteltävän jouluisissa kirjoissa ja lehdissä. Pientä googlettamista ja sain tilattua netistä valmiit muotit kuusia varten. Kolmena iltana paistoin tähtiä ja tänään kokosin, kuorrutin, koristelin ja paketoin. Aiemmin ompelemani pehmotähdet oli suunniteltu piparikuusien paketin kaunistukseksi. Kuusien lisäksi tein kaksi maustekakkua, jotka saivat koristeekseen pehmopossut. Näitä kuusia oli muuten kiva tehdä, suosittelen!Rauhallista ensimmäistä adventtia kaikille ja tervetuloa mukaan uudet lukijat!

keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Ompeluksia

Olen tehnyt viimeaikoina käsitöitä oikein urakalla. Kuusi pipoa ovat viimeistelyä vaille valmiita. Yhden niistä teille jo esittelinkin: rinsessapipo. Muut esittelen joskus myöhemmin. Olen myös ommellut joulua silmälläpitäen pieniä koristeita, joita sitten kiinnitän paketteihin.
Tämä Maileg-tyylinen lippunauha tulee maalle lastenhuoneeseen, mutta se on vielä ihan kesken. Pari seuraavaa iltaa menee leipoessa. Olen viemässä esikoisen myyjäisiin useamman myyntierän leivonnaisia, joten pian täällä tuoksuu jouluisen ihanalta.

Nyt vielä viimeistelen käsitöitä ja sitten nukkumaan.

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Kaksostyttöjen alkovi

Kaksostyttöjen huoneessa oli alunperin epäkäytännöllinen vaatehuone. Hieman mittailua ja pohdintaa ja sen jälkeen moukarin heiluttamista ja pintojen tasoittamista ja lopputuloksena on neideille oma alkovi. Alkovi on mitoitettu olemassaoleviin kerrossänkyihin. Tytöt hurahtivat näihin helmiverhoihin niin täysin, että alkoviin hahmottelemani pitsiset verhot piti unohtaa. Hyvä niin, sillä nämä verhot ovat tyttömäisen hauskat. Rautakaupan valmis holvikaari peittää katon epätasaisuuden seinän kaadon jäljiltä.Helmiverhoja ja holvikaarta koristaa ompelemani viirinauha. Kangas on kauttaaltaan kauniisti brodeerattu ja se löytyi omista varastoista. Jokaisen viirin kärkeen ompelin kristallit (Tiimarin muoviset prismat). Päiväpeitto on puoliksi leikattu parisängyn päiväpeite. Liilan sävyiset kankaat odottavat vielä ompeluinspistä muuttuakseen tyynynpäällisiksi.Simpukkalamput edellinen asukas oli jättänyt jälkeensä ja neitien mielestä kauniimpia lamppuja ei ole olemassa.

Kauniin unen toivotuksia myös kaikille meille, jotka emme nuku lilassa alkovissa helmiverhojen takana simpukkavalojen alla.

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Neiti B:n uusi pipo

Tässä neiti B:n uusi pipo käytettäväksi pitkän takin kanssa matkalla talven juhlallisuuksiin. Pipon malli on täältä. Lankana minulla on 7veikka, puikot 3. Muuten ohjeen mukaan, mutta kavennukset aloitin 14 mallikerran jälkeen. Mallineule oli nopea oppia ulkoa ja todella joutuisa kutoa. Kukan virkkasin neidin toiveesta ja jälkikäteen todettakoon, että joku toinen väri olisi erottunut paremmin. Kukan keskellä tyttöjen jo pieneksi käyneen takin varanappi. Näitä rinsessapipoja teen vielä esikoiselle ja neiti A:lle. Lähiaikoina luvassa lisää pipoesittelyjä, sillä täällä pyörii pipotehdas täysillä.Toivotan neulomisinspistä kaikille!

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Pyhäinpäivän viikonloppu

Pyhäinpäivän viikonloppu meni maalla yhdessä hujauksessa. Maalla on ihana polttaa lyhtyjä ulkona. Kun missään ei ole katuvaloja, pienetkin tuikut loistavat kauniisti. On ollut niin lämmin syksy, että ajattelin käväistä metsällä. Ja sain kuin sainkin korillisen suppilovahveroita - marraskuussa! Suppikset maistuivat taivaallisilta; olivat jotenkin vahvemman makuisia kuin aikaisemmin syksyllä.Minulla on aina mukana mökillä käsityö tai -töitä. Automatkan voi käyttää kutomiseen; tosin pimeällä pitäisi olla vaikka otsalamppu, että näkisi tehdä käsitöitä. Tällä kertaa mökillä mukana kaksi keskeneräistä pipoa ja hyvin nekin edistyivät. Laitan lisää kuvia, kunhan valmistuvat.

Blogini on jälleen saanut uusia lukijoita. Olen immarreltu ja kiitän blogini saamasta huomiosta! Kiitos myös teille ihanille, jotka kommentoitte. Hyvää alkavaa viikkoa, tulisipa jo pakkasta ja lunta!