perjantai 27. huhtikuuta 2012

Nukkekodin verhoja

Kiitos teille kaikille edellisen postauksen kirjahyllyä kehuneille. Saitte kommenteillanne minut oikein iloiseksi. Edellisessä postauksessa kerroin myös pipertäneeni verhoja tyttöjen Lundby-nukkekotiin. Tässäpä näitä.
Lastenhuoneeseen pinkkejä palloja vaaleanpunaisella kankaalla. Tein samalla pari pientä tyynyä.
Aikuisten makuuhuoneeseeen valkoinen avattava ja suljettava verho. Onneksi pienillä tytöillä on pienet sormet, omat sormeni eivät mahdu tekemään rusetteja tuossa makuuhuoneessa. Minun pitää irrottaa koko verho tarranauhasta, jotta saan rusetit tehtyä. Aikuisten makuuhuoneeseen tein myös pari tyynyä.
Minulla on hakusessa 70- ja 80-lukujen Lundby-huonekaluja. Jotain löytöjä olen jo tehnyt huuto.netistä m.m. tämä metallinen herätyskello. Siskoillani ja minulla oli täsmälleen samanlainen lapsuudessamme, mutta se, kuten muutkin Lundby-tavaramme ja -nukkekotimme ovat joutunut häviksiin, harmi.
Keittiön yksinkertainen kappa Tilda-kankaasta.
Yläkerran olohuoneen parvekkeen edessä roikkuvat vaaleanpunaiset kukkaverhot. Jonkunlainen tamppiviritys täytyy vielä kehitellä. Kangas on otettu talteen paitapuserosta, jota kaikki kolme tytärtämme ovat käyttänet 3-4 vuotiaina. Flyygeli ja rahi ovat löytöjä huuto.netistä. Molemmat saivat pintaansa uuden kerroksen valkoista maalia. Flyygelin nuotit ja koskettimet täytyy vielä saada kuntoon. Huomenna teemme donitseja ja minä istutan kukkia, kivaa! Ihanaa viikonloppua kaikille.

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kirjahylly lapsille

Maalla lastenhuoneessa ei todellakaan ole ylimääräistä säilytystilaa. Jotta saimme kaappiin kaivattua lisätilaa, piti kirjat saada pois kaapista.
Muistin lukeneeni hammaslääkärin odotushuoneessa lehteä, jossa esiteltiin itsetehty "väärinpäin" oleva kirjahylly. Tiesin heti, että tuollainen sopisi meillekin maalle, lastenhuoneeseen, paripulpetin viereen, tilaan, jonka syvyys on alle 17 cm.
Sain ylipuhuttua mieheni jälleen yhteen projektiin. Rautakaupasta haimme höylättyä lautaa ja listaa. Hieman hahmottelua ja mittailua, sen jälkeen sahausta ja ruuvaamista.
Kirjahylly valmistui nopeasti. Maalasin hyllyn Empire-maalilla, mikä ei todellakaan ole suosikkini, mutta kun sitä oli varastossa ja hylly piti saada valmiiksi ja käyttöön mieluiten samantien. Pinnasta tuli kyllä kauniin kuultovalkoinen, sillä maalasin hyllyn vain kerran. Kuivumisen jälkeen pääsin asettelemaan kirjat paikoilleen. Tiedoksi kiinnostuneille, että tässä hyllyssä on metrin verran kirjoja. Pidän hyllyn kirjastomaisesta ulkonäöstä, sekä siitä, että kauniit kirjat toimivat väriläiskinä vaaleassa huoneessa. Kuopuskin löytää nopeasti haluamansa kirjan.
Käsityörintamalla olen ommellut verhoja nukkekotiin. Voi vitsit, mitä pipertämistä. Mutta niistä myöhemmin. Iloa viikkoonne!

torstai 19. huhtikuuta 2012

Yrttejä ja vihanneksia keittiössä

Keittiössämme on ikkunan edessä sopiva paikka anopilta saadulle ihanalle pyöreälle pöydälle. Pöytä on ahkerassa aamiais- ja välipalakäytössä. Pöytää ympäröivät Juvin tuolit, joita on ostettu eri aikoina eri tarkoituksiin ja nyt koottu tämän pöydän ympärille. Halusin keittiöön väriä, sillä keittiön seinät ovat vielä valkoiset. Seinälle pääsivät kauan kauan sitten ristipistelemäni taulut: parsakaali, keltasipuli ja punasipuli. Olen ne aikoinaan kehystyttänyt ja nyt huomaan, että värimaailmani on muuttunut niistä ajoista. Pitää varmaan harkita uudelleenkehystystä. Kuukausi sitten istuttamani basilikan siemenet ovat varttuneet pieniksi taimiksi. Löysin Tiimarista tämän kauniin korin ruukkuineen, joten basilikat pääsivät väljempiin oloihin. Ja jos satun unohtamaan, mitä siellä kasvaa, niin kaunis sydäntikku kyllä muistuttaa.Huomenna on perjantai!

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Nukkekodin päiväpeittoilu jatkuu


Täällä mineilyinnostus jatkuu. Vanhempien päiväpeitosta innostuneena seuraava kohde oli lastenhuoneen kerrossängyn päiväpeitot. Päiväpeitot on toteutettu neulomalla akryylilangasta 2,5 puikoilla korinpohjaneuletta (lieneekö oikea nimitys). 24s, vuoron perään 4 s oikein 4 s nurin, vaihto viiden kerroksen jälkeen. Onnistui mielestäni ihan hyvin. Seuraavana kohteena kylpyhuone. Pää pursuu ideoita ja kuten aina, aika ei vain riitä kaikkeen.
Iloa alkavaan viikkoon!

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Nukkekodin päiväpeitto


Kaksostytöt tykkäävät leikkiä nukkekodilla. Tyttöjen nukkekoti on heidän hartaasti toivomansa, viime jouluna lahjaksi saatu Lundby. Kalusteita on kertynyt ihan kivasti viime vuosien aikana, sillä ennen tätä nukkekotia heillä oli Lundbyn 60-luvun nukkekoti. (Minun kunnostusprojektini, jolle ei koskaan löytynyt aikaa ja jonka lopulta möin kirpparilla.) Nukkekodista puuttuu kuitenkin m.m. mattoja, verhoja, tauluja, peittoja. Olen nyt ottanut itseäni niskasta kiinni ja aion vihdoinkin tehdä näitä kaikkia puuttuvia tekstiilejä.
Ensimmäinen projekti oli vanhempien parisängyn päiväpeitto. Värivalinta oli sängyn petivaatteiden sanelema ja toki huomioin myös makuuhuoneen tapetin.
Virkkasin isoäidinneliöitä valkoisesta virkkauslangasta, koukku 1. Vihreät "ruusukkeet" on 8 kiinteän silmukan taikalenkkejä. Mielestäni peitto sopii sänkyyn ja makuuhuoneeseen, joten olen tyytyväinen lopputulokseen.
Ihanaa alkavaa viikonloppua ja tervetuloa mukaan uudet lukijat!

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Tunnustuksia


Sain Ninnulta Villa Intola -blogista tunnustuken jo kauan sitten. Kiitos ja anteeksi, että kommentoin tunnustusta vasta nyt. Tunnustuksen saajan tulee vastata seuraavaan viiteen kysymykseen ja jakaa tunnustus viiteen blogiin.

1) lempiruoka: Olen kaikkiruokainen. Pidän erityisesti kalaruoista esim. voissa paistetut ahvenet tai savusiika sekä kasvisruoista esim. keitetyt punajuuret tai voissa paistettu pinaatti. Ja jos herkut lasketaan ruoaksi, niin hyvä kahvi maidolla ja korvapuusti on kyllä ykkösenä.
2) lempimakeinen: lakritsi ja suklaa, yhdessä tai erikseen
3) lempiluettava: sisustuslehdet ja -kirjat. Tykkään lukea myös erilaisia käsityökirjoja.
4) mieluisin tapa tehdä käsitöitä: aina ja kaikkialla, autossa, sohvalla, ulkona kuistilla, hellan vieressä seisten. Paras kaikista lienee omalla sohvalla, peitto jalkojen päälle. Riippuen käsityön haastavuudesta telkkari joko päällä tai ei.
5) lempielokuva: pidän elokuvista, missä on hyvä juoni ja mieluiten onnellinen loppu. Erilaiset jännärit, minkä loppua ei voi arvata ovat hyviä.

Sydmellinen kiitos vielä sinulle Ninnu


Johanna Ihanasti kotona -blogista muisti minua myös tunnustuksella. Tunnustus on tarkoitettu blogille, jolla on alle 200 lukijaa ja johon toivoisi enemmän lukijoita. Kiitos, Johanna tämä lämmitti mieltäni.

Olin jo todella otettu ja onnellinen blogini puolesta, kun sain vielä kaksi tunnustusta lisää. Marialta Marian huoneessa -blogista sain saman tunnustuksen kuin Johannalta. Kiitos Maria, kun muistit minua!
Ja sitten tuli vielä yksi tunnustus Tuijalta. Sydämellinen kiitos teille kaikille ihanille naisille, jotka muistitte blogiani.

Blogimaailma on täynnä ihania blogeja ja mielestäni kaikissa on jotain ihanaa ja kaunista. En nyt tällä kertaa jaa tunnustuksia eteenpäin, mutta napatkaa Liebster Blog -tunnustus mukaanne kaikki te, joilla on alle 200 lukijaa. Toivoisin kaikkien blogien saavan paljon uusia lukijoita, sillä silloin tietää, ettei pidä blogia vain itselleen. Nyt menen jatkamaan yhtä pientä, tarkoitan pienikokoista virkkausprojektia. Esittelen kyllä, kunhan tulee valmista.

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Pääsiäistunnelmia jatkuu


Maalla laitoin pajunkissoja ulko-oven viereen toivottamaan pääsiäisvieraat tervetulleeksi. Oksat on koristeltu itsetehdyin sydämin sekä kaupan pupuaiheisin styrox-munin.
Sydämet ompelin jo viime pääsiäiseksi. Kankaan tilasin netistä ja kiinnitys on tuollainen pikainen "vahva lanka neulalla sydämen yläosasta ja koristeeksi puuhelmi".

Pääsiäispäivän kattaus oli keväinen. Keväistä tunnelmaa luomaan olin ostanut kymmenen eriväristä kruunukynttilää ja niiden kaverina oli virkkaamani värikkäät pääsiäismunat. Penkille nostin pari päivää sitten ompelemani vihreävalkoruudulliset tyynyt. Itse ainakin pidin tästä kattauksesta.

Virkkasin 7veikasta wooleater -patalapun ja sen kaverina on neiti A:n koulun käsityötunnilla huovuttama supersöpö patalappu. Värit sopivat keskenään täydellisesti yhteen. Aurinkoista pääsiäisloman jatkoa kaikille!

perjantai 6. huhtikuuta 2012

Pääsiäistunnelmia

Pari kuvaa maalta pääsiäistunnelmissa. Takan reunalle istutin helmililjoja harmaaseen puulaatikkoon. Laatikon ympärillä olevat Mailegin puput ovat uusi hankinta täksi pääsiäiseksi. Virkkasin molemmille pupuille vihreästä Miami-langasta kolmosen koukulla sydämet. Idea virkattuun sydämeen on Sammalkranssi ja Kaarnasydän -kirjasta, mutta en jaksanut lukea ohjetta, vaan tein omasta päästä. Samoin reunaa kiertävä pykäreuna on oma ajatus. Pääsiäisen tai kevään innoittamana keräsin kaikki punertavan sävyiset tyynynpääliset pois ja koska halusin heti jotain tilalle, ompelin uusia vihreävalkoruudullisia tyynynpäällisiä vanhasta kutistuneesta pöytäliinasta. Nämä ovat nyt sisällä, mutta kesällä nämä pääsevät ulos puutarhakalusteita kaunistamaan. Sohvapäydällä rairuoho rehottaa ja Tiimarin avattavat posliinimunat kätkevät herkkuja sisäänsä. Lapset käyvät usein näillä munilla herkuttelemassa.
Kiitos kaikille edellisen postauksen kranssia kehuneille! Ja hyvää pääsiäisen jatkoa kaikille!

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Kranssi lasten mieleen

Tässä se nyt on: lelukranssi. Olemme tehneet tätä kaksostyttöjen kanssa ahkerasti pari päivää. Emme erityisesti suunnitelleet lelujen paikkoja, vaan tunnepohjalta etenimme.
Meillä lapset aina säästävät pääsiäismunista saamansa yllätyslelut. Vuosien saatossa niitä on kertynyt paljon, vaikka monia olenkin heittänyt roskiin ja "vahinhgossa" imuroinut. Idea tähän kranssiin tuli Koti ja Keittiö -lehden viimeisimmästä (4/2012) numerosta.
Pohjana on Tiimarin pajukranssi (halkaisija 30 cm), jonka päällystin vanhasta lakanasta revityillä kangassuikaleilla. Kuumaliimaa kului useampi pötkylä. Pääsiäisyllätysten lisäksi kranssiin pääsi m.m. Barbien parittomia kenkiä, rikkinäisen pikkuauton renkaat ja lippu. Vieläkin löytyisi paikkoja pienille leluille.
Lapset ja heidän ystävänsä ovat kaikki aivan ihastuneita tähän lelukranssiin. Itse tulen siitä aina hyvälle tuulelle. Nyt vain pitäisi keksiä kranssille hyvä paikka sekä päättää, onko tämä pääsiäiskoriste (koska lelut tulivat pääsiäismunista) vai kranssi kaikkiin vuodenaikoihin.
Toivottavasti sinäkin hymyilit, kun katsoit tätä kranssia.

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Palmusunnuntaina

Meiltä lähti virpomaan kolme pirteää noitaa ja yksi suloinen pupu. Kun sain lapset valmiiksi ja saatettua matkaan, jäin kotiin odottamaan meille tulevia virpojia. Oltiin koiran kanssa kahdestaan kotona. Minä tein käsitöitä, ihailin siivottua ja koristeltua kotia. Koiramme vahti ulko-ovea.Auringon lämmössä silmät painuivat kiinni. Saimme paljon kauniita virpomisoksia ja meidän lapset tulivat korit täynnä herkkuja kotiin. Ihana perinne tämä virpominen!

Tässä vielä vilaus kaksostyttöjen ja minun uudesta askarteluprojektista. Siihen liittyy pääsiäismunien sisältämät yllätykset. Esittelen, kun tulee valmista. Toivottavasti teillä kaikilla on ollut mukava palmusunnuntai.