torstai 31. lokakuuta 2013

appelsiini-kantapää sukat

Kiitos teille kaikille edellisen postauksen lapasia kehuneille! Kiva kuulla, että muutkin kuin tyttäreni ja minä pidämme tyttömäisistä asusteista :)
Toinen joululahjaksi menevä sukkapari on valmis :) Nimesin nämä appelsiini-kantapää sukiksi.
Tein ekaa kertaa vahvennetun kantapään vahventamalla ristiin ja siitä tulikin hauskan näköinen kantapää :)
Lankana Novitan 7veljestä: punaista, oranssia, vaaleaa liilaa ja raitaa. Kaikki langat löytyivät lankavarastoistani, sain jopa käytettyä villinvärikkäistä sukista ylijääneen raitalangan, jota oli jäljellä tasan kaksi väriraporttia. Sukkapuikot 3,5, silmukoita 56, kantapää 27 silmukkaa. Anteeksi nämä heikkolaatuiset kuvat, mutta töiden jälkeen on niin pimeetä.
Tässä vielä sukat kuvattuna teinin jaloissa. Tuo varren väljyys hieman epäilyttää minua. Täytyy pestä sukat ja sitten päättää, päätyvätkö ne pakettiin vaiko ei. Lahjansaajalla on aavistuksen teiniä pienempi jalka.

Ensi kerralla luvassa joko mustaa teinin maailmasta, vaaleanpunaista hömppää kaksosilta tai kivaa kuopukselta. Pysykää kuulolla :)

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Mistä on kauniit lapaset tehty?

...villalangasta, pykäreunoista, pitsineuleesta, samettinauhasta ja helmiäissimpukkanapeista. Niistä on kauniit lapaset tehty :)
3 sukkapuikot, Novitan harmaa Nalle-lanka, 48s. Ensin 4 kerrosta sileää, sitten reikäkerros, 4 kerrosta sileää. Resori 1 kiertäen oikein, 1 nurin.
Pitsineule kämmenselän puolelle 25 silmukalla, toinen puoli sileää 23 silmukalla. Kiilapeukalo 14 + 2 silmukkaa.
Vaaleanpunainen samettinauha ja kukanmallinen helmiäissimpukkanappi.
Äiti, nää on niin kauniit, kuului kuorossa tyttöjen suusta. Kiitos kultaseni, mikään ei ilahduta äitiä yhtä paljon :):)

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Vaaleanpunaisin varustein syksyyn

Neidit A ja B tässä poseeraavat, jotta saan ikuistettua neitien syysvarusteet: vaaleanpunaiset saappaat ja takit, alla vaaleanpunaiset fleecet ja villasukat.
Molempien neitien kumisaappaat olivat käyneet pieniksi. Haaveilin tytöille kauniista Hunterin kumisaappaista, mutta hinta esti ostamasta. Onneksi löysin nämä ihanuudet :) Miten osasinkin jo keväällä kutoa tytöille karkki-pinkki villasukat! Sopivat täydellisesti saappaiden kanssa.
Näiden pipojen idea on ihanasta Ripaus Tunnelmaa blogista Pipoja on näkynyt monissa blogeissa ja livenä kaupungilla :) Enkä yhtään ihmettele, sillä pipo on helppo tehdä ja siitä saa näyttävän näköisen! Ompelin tytöille sekä valkoiset että nämä harmaat trikoounelmat.
Kaunista syksynjatkoa kaikille! Täällä tosin toivotaan sadetta, jotta uusia saappaita saa käyttää mahdollisimman paljon :)

perjantai 18. lokakuuta 2013

1. joululahja Palokärki -villasukat

Aamulla kun heräsimme maalla oli vielä pakkasta ja öinen räntäsade oli tehnyt maasta paikoitellen valkoisen :) Jee, lunta huusivat lapset :) Täydelinen päivä saada tulevan joulun ensimmäinen itsetehty joululahja valmiiksi.
Minulle tulee palokärki mieleen näistä sukista. Kaikki langat löytyivät lankakoristani. Harmaa ja punainen Novitan seiska veikkaa, valkoinen Lima 100 % villalanka. Sukkapuikot 3,5 silmukoita 60. Resori ensin 1 kiertäen O 1N, sitten 3O 1N, vahvistettu kantapää 31s. Langankulutus tasan 150g!
Ja koska kaikki langat löytyivät lankakoristani jännitin loppuun asti langan riittämistä näihin sukkiin. Vajaa kerä harmaata riitti, yhtään ylimääräistä senttiä ei jäänyt yli.
Näin ihanaa nauhaa tarttui mukaan Nappitalosta, kun olin siellä tekemässä ihan muita hankintoja ;) Vielä täytyy miettiä, mihin kohtaan taiteilen tuon "käsintehty" -nauhan.
Sukat aukeavat tulevana jouluna vaarin lahjapaketista. Mallina tässä toimii mieheni, jolla on aavistuksen vaaria isompi jalka, joten koko on täydellinen. Nyt puikoilla seuraava joululahja :)

torstai 10. lokakuuta 2013

LEGO Star Wars minifiguuri -taulu

Kuten aiemminkin olen kertonut on kuopuksemme suuri Star Wars -fani. Star Wars legoja on kertynyt jonkun verran ja niiden mukana pojan rakastamia minifiguureja.
Idea tähän tauluun on Pinterestin ihanasta maailmasta :) Toteutuksia oli lukuisia, joten alkuperäistä idean keksijää en tiedä. Hyviä vihjeitä toteutukseen sain täältä
Kehys on Ikeasta ja mustia legopalikoita tilasin netistä lego shopista.
Suunnittelua ja hahmottelua.
Mittausta ja liimausta.
Paikkoja on vielä vapaana ja toivelistalla onkin muutamia keskeisiä Star Wars -hahmoja. Pojan on itse helppo irrottaa hahmot jalustalta leikkeihin ja pojan äidin on helppo leikin jälkeen kerätä ne takaisin tauluun. Tällainen näyttäisi varmaan hauskalta myös Lego Cityn rosvoista ja poliiseista :)
Taulu on sijoitettu työpöydän päälle, eli jos läksyjä joskus eksyy tekemään pöydän ääreen, niin tutut kaverit todennäköisesti vievät ajatukset ihan muualle ;) Huomaatteko myös pojan uuden työpöydän tuolin? Nordalin ihastuttava traktorinistuin on sekä äidin että pojan mieleen :) Pehmuste vain puuttuu vielä.
Kaikille pienten Star Wars -fanien äideille "may the force be with you".

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

saatan olla seonnut...

Kun vapaa-ajanasuntoamme vasta pystytettiin, minulla oli jo visio talon terassista. Mielessäni näin amerikkalaistyylisen penkkikeinun ja siinä isoäidinneliöistä virkatun peiton. Ja koska visiossani talon väritys oli siniharmaa aloin virkata isoäidinneliöitä valko-pellava-siniharmaan sävyissä.
100 virkattua lappua ja muutama vuosi myöhemmin värit eivät enää miellytä. Vaikka talomme onkin siniharmaa, niin en enää pidä virkattujen ruutujen värimaailmasta.
Purkuun meni. En tiedä, onko tämä hullun hommaa, mutta en jaksa nähdä isoäidinneliöpeiton tekemisen vaivaa väärän värisistä neliöistä.
Ne neliöt, joissa ainoastaan uloin kierros on sinistä on nyt lähes kaikki purettu ja virkattu uusiksi. Näitä oli valitettavasti vain 18 neliötä. Seuraavaksi alan purkaa niitä neliöitä, joissa on vain yksi kierros sinistä. Kuten otsikossa mainitsin, saatan olla seonnut.
Tästä tulee valko-pellava-vaaleanpunainen peitto ja siten, että vaaleanpunaista ei tule ruutuihin, ainoastaan yhdistämään ruudut ja peiton reunoihin. Näin on purkaminenkin helpompaa, jos vaikka mieltymykset taas muuttuvat ennenkuin tulee valmista ;)

Onnea ja menestystä kaikille muillekin hieman sekopäisten projektien kanssa puuhasteleville :)

keskiviikko 2. lokakuuta 2013

sukat Tähtien Sodan väreissä

Lupasin edellisessä postauksessani kertoa, mitä loppulangasta tuli. No, siitä tuli sukat kuopukselle:)
Todellisena Star Wars -fanina poikani näki sukissa Tähtien Sodan värimaailman :)
Ja sitä lankaa jäi näin vähän jäljelle. Uskomatonta, eikö totta?!

Lankana Novitan Nalle luontopolku Tuohi ja harmaa Nalle. Sukkapuikot 3. Silmukoita 52, kantapää 27s vahvennettua neuletta. Alkuun resori 1 kiertäen O, 1N, sen jälkeen vaihtelun vuoksi loppu sukanvarsi 1N 3O. Koko 32.
Tältä näytti sukan ensimmäinen versio. Raidoitus ei ihan miellyttänyt minua, joten purkuun meni. Nyt en enää osaa sanoa, olisiko eka versio sittenkin ollut mieluisampi :):)
Minulla on suunnitteilla eräs Star Wars:iin liittyvä projekti, mutta mistä saa vuorokauteen lisää tunteja...

Kiitos kaikille täällä kävijöille ja kommentoijille :)