tiistai 24. marraskuuta 2015

vaaleanpunaisia jouluvalmisteluja

Kaksostyttöjen vaaleanpunaisessa huoneessa valmistaudutaan vaaleanpunaiseen jouluun :) Valkoinen kuusi on vielä varastossa, mutta valkoinen kuusenalusmatto (ompelin viime jouluna) ja vaaleanpunaiset kuusenkoristeet on jo otettu esille. Jotain lisää kuulemma tarvittaisiin, mutta katsotaan ensin, miten pitkälle näillä päästään. Tätä vaaleanpunaista nukkekotia ei ole sähköistetty, joten laitoin pattereilla toimivat jouluvalot talon sisälle. Ne loistavat kauniisti talon ruutuikkunoista. Nukkekodin ulko-ovi on niin kovin paljas. Ilokseni bongasin Pinterestissä nukkekodin ovikranssin ohjeen. Nyt vain helmikaupoille ja sitten väkerrämme tyttöjen kanssa ovikranssin :) Vaaleanpunaisissa tunnelmissa :)

sunnuntai 22. marraskuuta 2015

miesten villasukat, minun ohjeeni

Miesten villasukat ovat aika tylsä aihe, mutta koska minä olen kutonut viisi paria sukkia myyjäisiin ja koska minulta kysyttiin ohjetta hyvin istuviin sukkiin, niin kelvatkoon se syyksi ;) Nämä kaikki sukat on tehty Novitan 7 Veljestä -langasta. Siksi, että tätä lankaa on helposti saatavilla ja se on konepestävää. Siksi, että itselläni pyörii lankakorissa lukuisia jämälankapalleroita juuri tästä langasta. Ja siksi, että useiden 7veikka sukkaparien jälkeen tiedän juuri omalle käsialalleni sopivat silmukkamäärät, eli voin vain kilkutella sukat vauhdilla valmiiksi. Minun käsialalla (aika tiukkaa), sukkapuikoilla 3,5 saan hyvät, napakat koon 43-44 sukat seuraavalla ohjeella:

Luo 60 s, kudo 2 O 2 N resoria 55-60 krs
Tee kantalappu 1. ja 4. puikon silmukoilla (30 s) mutta lisää yksi silmukka, eli kantalappu tehdään 31 s.
Nosta aina ensimmäinen silmukka, ja kudo vahvennettua neuletta 26 krs (-> 13 isoa silmukkaa).
Aloita kantapään tekeminen nurjalta puolelta, silmukat jaettuna kolmeen 10-11-10.
Kun kantapää on valmis poimi silmukat kantalapun reunasta (jos silmukat ovat löysiä, poimi silmukan molemmat reunat). Kudo kiertäen oikein. Poimi myös yksi silmukka kantalapun reunan ja puikon välistä välttääksesi reikä.
Tee kiilakavennukset joka 2. krs, kunnes silmukoita on jäljellä 56 (kyllä, 4 s vähemmän kuin resorissa).
54 kerroksen jälkeen, laskettuna kantalapun reunasta aloita sädekavennukset.
Vihreissä sukissa on erilainen resori, mikä jatkuu myös jalkapöydän päällä. Siitä johtuen silmukkamäärä kiilakavennusten jälkeen on 58 silmukkaa. Ensi kerralla voisikin olla jo jotain jouluista :)

keskiviikko 18. marraskuuta 2015

syklaami-lapaset

Nämä ovat syklaami-lapaset :) Lankana Novitan 7veikka ja väri syklaami. Resorin palmikonkiertojen ohje on Iinulta mustikka-maito sukkien resorista. Sukkapuikot 3,5, silmukoita resorissa 44 ja sileällä osuudella 42, tavallinen peukalo 16s, sädekavennukset. Yksinkertaisuudessaan kauniit lapaset :) Piti hakea kaupasta lapasten väriin sointuva syklaami :)

lauantai 14. marraskuuta 2015

havutähtiä ja lapasia

Harmaan lauantain piristykseksi värkkäsin Marian ohjeella havutähdet. Oksia ja pari pientä kuusta hain metsästä, lisäksi rautalankaa ja pihdit. Tein aika pienet tähdet, mutta ensi kerralla voisin tehdä isommat versiot. Tänään sain valmiiksi myös vihreästä Novitan Polkka-langasta ja yksivärisestä luonnonvalkoisesta 7veikasta kutomani lapaset. Polkka-lanka ei kuulu suosikkeihini hurjan kirjavuutensa johdosta, mutta yhdistettynä luonnonvalkoiseen näistä tuli aika kauniit. Minulle näistä lapasista tulee heti mieleen kuusenoksat, jotka ovat peittyneet lumeen :) Lunta ja kuusenoksia... sehän kuulostaa ihan joululta :)

keskiviikko 4. marraskuuta 2015

gerberan värisiä raitoja

Sinisiä miesten villasukkia koristaa raidat gerbera-kimpun väreissä. Hauska yhteensattuma! Täällä ovat puikot kilisseet tiuhaan tahtiin, kun olen ahkeroinut miesten villasukkia siskon myyjäispöytään. Ostan kaupasta Novitan yksiväristä 7veikkaa ja raitoja varten etsin kirpparilta käyttämättömäksi jääneitä pipoja/kaulaliinoja (eivät ilmeisesti ole miellyttäneet lahjansaajaa). Tällä tavalla saa erilaisia sukkia ja mitään langanloppuja ei jää pyörimään nurkkiin. Pipon villalangat kun menee aika tarkkaan miesten sukkiin. Sama perussukka kuin aiemmin. Sukkapuikot 3,5, yksivärinen 7Veljestä ja monivärinen todennäköisesti Novita 7Veljestä Raita.
Tässä raitalanka edellisessä elämässä (ei kovinkaan taidokkaasti toteutettu pipo), pesu ja purku ja uusi elämä villasukissa :)